Sådan skaber du et godt hjem for dine kæledyr

Danskerne er vilde med kæledyr, og det er i særdeleshed hunde og katte der hitter i de danske hjem. Men hvordan skaber man egentlig et hjem, hvor ens firbenede venner for alvor kan trives? Læs med her og bliv klogere.

Lad din interesse for dyrene gennemsyre din boligindretning

Rigtig mange af os er så vilde med dyr, at vi med glæde lader vores boligindretning inspirere af den store hobby og interesse. Ønsker du også at indrette din bolig på en måde, der tager udgangspunkt i din interesse for dyr, så tjek det store udvalg af tapeter ud på webshoppen Familietapeter.dk, hvor der er flotte designs af dyr at vælge imellem. Tapeterne gør sig godt på alle væggene i huset, og i særdeleshed i de værelser, hvor du til dagligt leger med dine kæledyr, eller giver dem mad.

Overvej f.eks. også at indramme de flotteste billeder du har af din hund eller kat, og hæng dem så op over din hunds kurv eller lignende. Så er du sikret et rigtig flot hjem, hvor du hele tiden bliver mindet om dine herlige kæledyr.

Tilbyd de bedste betingelser for din hund

Er det hunde du og dine børn brænder for, og har du mindst en enkelt hjemme i privaten, så bør du huske at tilbyde din firbenede ven de bedste betingelser på hjemmematriklen. Det gør du blandt andet ved at have en god og effektiv kurv til hunden. Den skal være rummelig, og hunden skal uden problemer kunne ligge godt i den. Den skal naturligvis også være foret med et godt og blødt tæppe. Det er hundens seng, og som sådan skal det være et sted hvor den føler sig tryg, og hvor den kan finde ro.

Husk i den forbindelse også på, at hundehvalpe i starten har behov for at sove tæt på andre hunde, eller hos mennesker efter de har forladt deres mor og søskende. I den første tid efter man har hentet sin nye hundehvalp, skal man således forvente, at man skal opholde dig rigtig meget af tiden nær sit nye familiemedlem. I starten er det bedst at stille hundens kurv ved siden af ens egen seng. Med tiden kan man flytte den længere væk fra soveværelset, og til sidst vil de fleste hunde ikke have noget imod, at opholde sig et godt stykke fra resten af familien natten over.

Stimulér din kats naturlige instinkter

Katte er enormt populære kæledyr i de danske hjem. I modsætning til de yderst sociale hunde, er kattene langt mere selvstændige individer. De ynder således i stor grad at hænge ud alene, kun afbrudt af korte sociale seancer med deres ejere. Som netop katteejer er det ens ypperste opgave at stimulere ens kats naturlige instinkter. Giv dem derfor rig med mulighed for at gå på opdagelse i hjemmet, og opstil meget gerne kravle- og kradsetræer, da de stimulerer kattens interesse for at kravle højt.

Mange danskere ynder også at lade deres katte vandre rundt frit i nærområdet. Tanken bag er som sådan fin, men man bør være opmærksom på, at rigtig mange vilde katte nærmest udrydder de lokale fugle, og samtidig ikke går i vejen for at indtage truede frøer og padder. Overvej derfor nøje, om det måske ikke er en bedre idé, at holde sin kat inden for hjemmets fire vægge.

mts_blogging