De nye dyr i danmark

Der har aldrig været så stor fokus på nye dyr i den danske natur, som efter ulven er kommet tilbage til Danmark. Der er blevet skrevet utallige artikler om ulven og dens tilbagekomst, om betydningen af dette både for os almindelige mennesker og for dem, som driver erhverv som forskellige former for dyrehold i de områder hvor ulvene er. For ulvene er jo rovdyr og får, geder, kalve og svin vil være lettere byttedyr end de hjorte, som der ellers er i de danske skove.

Mange nye indbyggere

Men ulven er langt fra det eneste dyr, der er kommet til den danske natur. Det er bare det største og desværre også et dyr, som mange har en masse ideer om er farlig, vil angribe dem og ikke vil kunne passe ind i den danske natur.

Dyr som guldsjakalen, mange forskellige insekter og edderkopper, er også arter som er nye til Danmark.

Naturstyrelsen er meget opmærksomme på de nye dyr, som har taget turen over grænsen, og som vil spille en rolle i dansk flora og fauna, for der vil jo altid være en påvirkning af omgivelserne, når der kommer nye dyr til Danmark.

Der er også mange nye dyr som kommer til Danmark fra rejser verden rundt. Men det er dog ofte dyr, som ikke kan overleve i Danmark, og med jævne mellemrum, så er der dyr, som faktisk kommer til Danmark, enten som kæledyr eller fra ferier, som kan overleve her. Et af de bedste eksempler er vaskebjørnen, som for nogle år siden, desværre, var et populært kæledyr for dem, som ønskede et eksotisk dyr, der ikke var mange andre som havde.

De tilpasser sig den danske natur

Der findes nu nogle enkelte steder i Danmark, hvor der lever vilde vaskebjørne. Det er dog dyr, der ikke er egnet til at leve her, for de kan ødelægge rigtig meget, og det er et dyr, som vi slet ikke er vant til i lille Danmark.

De nye dyr, som kommer til Danmark af mere naturlig vej, er meget bedre klædt på til at kunne klare sig her i landet. De kommer fra grænseområderne, der har den samme natur som vores, og det betyder at flere og flere dyr nu kan slå sig ned flere steder. De er jo ikke som os andre bundet af landegrænser

En anden grund til, at dyr naturligt flytter hertil, er stigende temperaturer og miljøændringer, og så vil der måske en dag være dyr, som tidligere kun har kunne leve i varmere himmelstrøg i den danske natur, og det skal vi så til at forholde os til.

Men at der en dag vil gå løver og elefanter rundt på Amager Fælled som en del af den danske natur, er ikke det, som vi skal sætte næsen op efter, for der er mange andre faktorer, som også skal gå op i en større helhed, før den slags vil ske.

mts_blogging