Indret bilen til transport af dyr

Ligesom vi mennesker tilbringer mange timer i bilen, så er det faktisk også tilfældet for vores kæledyr, såvel for de produktionsdyr, som der findes mange af i Danmark. Vi skal derfor tænke på, at vi får indrettet vores køretøjer, så de egner sig til at have dyr ombord. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan vi sørger for den rette bilindretning, hvis vi vil have vores dyr med.

Regler for hunde

Har du eksempelvis hund, og vil du gerne have den med i bilen, er det vigtigt at vide, at der er nogle muligheder for bilindretning, så transporten bliver så sikker som mulig. Nogle steder er der også regler der skal overholdes, men det varierer fra land til land.

Du kan for eksempel både få særlige hundebure til bilen, og specielle sikkerhedsseler til hunden, så den er godt spændt fast. Det er der gode grunde til. Både for hundens sikkerhed, men også for din egen. Det er ingen spøg at få en 30 kg tung hund i nakken, hvis man for eksempel bliver involveret i et uheld.

Professionelle biler

Mange kører også med dyr professionelt. Her er det også vigtigt med den korrekte bilindretning skabt af eksperter, så alle regler bliver overholdt. Der kan både være tale om regler for plads, hvor meget dyrene skal kunne bevæge sig, adgang til vand og ventilation og mange andre forhold.

Husk, at uanset hvad reglerne er, så er det vigtigt at holde fast i det overordnede mål: Nemlig at dyrene har det så godt som muligt, når de bliver transporteret. Og det gælder, hvad enten du er professionel transportør eller nøjes med at køre rundt med dit kæledyr i bilen.

Dyr

mts_blogging