Vedtagelse af en kattelov for første gang?

Der har længe været snak, om en kattelov på linje med hundeloven. Det er desværre ikke lykkedes endnu, men fra dyreforeningernes side bliver der til stadighed arbejdet hen imod en vedtagelse af en lov for kattene. Kattene er folks foretrukne kæledyr, men alligevel har man ikke fundet det nødvendigt at vedtage en kattelov. Der er dog vedtaget diverse bekendtgørelser blandt andet, at man ikke må videreformidle kattekillinger, som ikke er blevet 12 uger endnu. Dette kan straffes med bøde! Der findes også mange mennesker, udenfor internaterne, som gør et stort arbejde for de vildtlevende katte. Disse mennesker bliver ligeledes hjulpet, af internater, i form af udlevering af mad til kattene. De forpligter sig til, at sørge for at kattene bliver kastreret eller steriliseret for på den måde at undgå flere killinger. De har tillige ansvar for at indfange kattene hvis de går hen og bliver syge, og få dem indleveret til en dyrlæge eller et internat.

Mange uønskede katte.

Internaterne kæmper en ulig kamp med katte, som indleveres efter at være blevet dumpet i naturen, fordi folk fejlagtigt tror at katten kan klare sig selv. Dette er bare ikke tilfældet! Kattene kan IKKE klare sig i naturen – en tamkat har ikke lært at jage, og kan derfor ikke skaffe mad selv. De er heller ikke bygget til vore breddegraders temperaturer. En tamkat er afhængig af at blive fodret hver dag – ellers vil dens fordøjelsessystem gå ned, og katten lide en smertefuld død. Utallige killinger indleveres ligeledes, og må aflives – på grund af sygdom, og fordi der simpelthen ikke er familier nok til at adoptere dem. Internaterne tager sig ligeledes af sager, som handler om vanrøgt og manglende respekt for liv. Der findes ikke blot efterladte katte i naturen, men også i lejligheder, som lejerne er flyttet fra. Disse er sjældent mærkede, og det kan derfor være svært at bevise ejerskabet. Desværre er det sådan, at når en kat er efterladt i en lejlighed er det lejlighedsejeren og ikke -lejeren, som har ansvaret.

Hjælp dig selv ved at hjælpe en kat.

Hvis du gerne vil hjælpe dig selv, og en kat, vil jeg anbefale dig at besøge et internat og adoptere en kat. Ikke nok med at du hjælper én kat så hjælper du også andre katte, som har/får ophold på internatet. Pengene du giver bliver brugt til neutralisering, vaccinering, og mad. En kat er et smukt og intelligent dyr, som giver dig ro og velvære. En spindende kat i dit skød kan være med til at sænke dit blodtryk. Den kan være en perfekt legekammerat til dine børn, og dine børn lærer samtidig at dyr ikke er legetøj. De er faktisk rigtig lærenemme og kan lære en masse triks. Den er også en uundværlig makker til små hekse – på partyking.dk kan du bestille heksekostumer til dine børn. En lang historie kort: Der findes rigtig mange katte, som har brug for vores hjælp. Støt internaterne i deres kamp, og vær med til at presse en kattelov igennem!

mts_blogging