Besøgsdyr til plejehjem

Der er i de senere år kommet meget stor fokus på, hvor meget kæledyr betyder både fysisk og mentalt for dem, som holder dem, og de første resultater tyder på, at der er mange positive reaktioner og resultater.

En del af en god alderdom

Derfor er der nu kommet besøgshunde og plejehjemskatte og sågar nogle, som kommer ud med papegøjer til plejehjem, og det har vist sig at have en stor betydning for de ældre. For mange af dem er det et stort højdepunkt, når der kommer et af besøgsdyrene, og der har været en meget større tilstrømning til de plejehjem, som har deres egne katte, for det er med til at give en meget højere livskvalitet.

En del af et godt liv

Det er dog ikke kun på plejehjemmene, der er fokus på de gavnlige effekter er er med dyr og deres selskab. Der er også stor fokus på, hvad der kan gøres for dem med mentale handicaps. At komme ud og svømme med delfiner er et at de projekter, som har vist sig virkelig at have en gavnlig effekt.

Der er sågar forskere, som i de senere år har været i stand til at bevise, at det har betydning for dyreejerne bare det, de rører ved deres dyr. Det har en beroligende effekt, og det sænker deres blodtryk en smule, så der er mange, som ubevidst kommer til at få gavn af det.

Så udover at hundeejere får en ekstra bonus med motion, når de skal ud med hunden, så får de også en fysisk fordel, når de putter med hunden i en sofa og ser en god film eller læser en god bog, Hvis det ikke er en god grund til at give en hund et godt hjem, så ved vi ikke hvad er.

mts_blogging