Dyr i hverdagen

For mange familier, så er det at have et kæledyr noget, som falder naturligt, og det er noget, som næsten alle børn har haft, mens de er vokset op.

Kæledyrene kan være dyr som kaniner, marsvin, ørkenrotter, mus, jordegern, chinchillaer og selvfølgelig forskellige former for fugle, og for dem som må holde hund og kat, der hvor de bor, er det selvfølgelig også en mulighed.

Den bedste ven, du kan få

For mange, så er det kæledyr, de har derhjemme, deres bedste ven, og de går op i deres kæledyrs trivsel med både liv og sjæl. Der bliver hvert år brugt mange penge på at sikre, de kære små har alt det, som de skal bruge for at have et godt liv.

Det sker dog nogle gange, at det ikke er muligt at beholde sit kæledyr, men så er vi så heldige i Danmark, at vi har dygtige organisationer som Dyrenes Beskyttelse og Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr, som har internater, hvor de omhyggeligt vælger dem, som skal overtage kæledyret og give det et nyt hjem.

Kæledyr er en del af hverdagen

Der er faktisk kæledyr i hver 3. danske hjem, så det er en naturlig del at kulturen at have et eller flere kæledyr, det er noget, som følger os ind i voksenalderen, og det kan være med til at følge os langt ind i alderdommen.

Men for dem, som har dyr, så er det umuligt at undvære, og de fleste vil, hvis de en gang har haft et kæledyr, vende tilbage til det igen.

Der er ikke mange lovkrav til dem, som har dyr, andet end at dyret skal behandles på en forsvarlig måde, og hvis det er hund eller kat, så skal det registreres og chippes eller øremærkes, det sidstnævnte bruges kun til katte i dag.

Men for mange, så er det vigtigt, at ens dyr bliver behandlet som en vigtig del af familien, for det er, hvad de er. Der er mange, som mener, det er at gå langt over stregen, men for dyreejerne, så er det ofte noget, som de vælger at lade fare, for det er dyrene, som betyder noget for dem.

Det, som dyrene giver tilbage i hverdagen er glæde, sjove timer med leg og selvfølgelig den motion, der er med de dyr, som kræver, du kommer ud med dem på gader og stræder.

mts_blogging