Opbevar dit dyrefoder bedst muligt

Der er mange forskellige typer dyrefoder på markedet, og det kan være svært at vælge det rigtige. Hvilket dyrefoder er for eksempel bedst til din kat eller hund – og hvor skal det egentlig opbevares?

Det er ikke altid smart at have dyrefoderet stående fremme – både fordi din kat eller hund kan finde på at gå i foderet, men også fordi det ikke er særlig kønt.

Funktionelle og flotte spejlskabe

Opbevar derfor dit dyrefoder et sted, hvor dyrene ikke kan komme i nærheden af det – det kan være i dit bryggers eller eventuelt på badeværelset, som er let at lukke af for kæledyrene. Her kan det med fordel opbevares i et skab eller måske endda i et spejlskab, som du så også kan bruge, når du skal tjekke om læbestiften eller håret sidder, som det skal.

Et spejlskab er smukt og tidløst og du kan finde det i mange forskellige variationer og udtryk, så det passer til dit hjem og dine pladsbehov. Har du et mindre badeværelse, kan du også finde smalle og mindre dybe spejlskabe, som ikke optager meget plads.

Opbevaring af foder

Der findes mange forskellige husdyr – og mange forskellige typer dyrefoder. Derfor er det også vigtigt, at vi opbevarer det på den rigtige måde, da det ikke er alle typer dyrefoder, der kan opbevares på samme måde.

Er du usikker på, hvordan dit dyrefoder skal opbevares, kan det i første omgang anbefales at bide mærke i de forskellige anvisninger på pakken. Nogle typer dyrefoder skal opbevares i køleskab, fordi de indeholder meget fersk kød eller fisk. Dette dyrefoder skal altid opbevares i en lukket beholder, så der ikke kommer lugt ud af køleskabet.

Det rigtige foder

Lige så vigtigt er det at finde det rigtige foder, som afhænger af flere faktorer. Har du kat skal du tage hensyn til kattens alder, vægt, helbred og aktivitetsniveau. Derudover er det vigtigt at vælge dyrefoder, der passer til kattens behov og ikke indeholder for mange tilsætningsstoffer.

Nogle katte har for eksempel behov for dyrefoder, der er rigt på protein, hvis de er aktive og har en høj muskelmasse. Andre katte, især ældre katte, har brug for et dyrefoder, der er rigt på fibre for at undgå forstoppelse.

Når det kommer til hunde er der utallige mærker og typer af dyrefoder på markedet, så det er vigtigt at gøre sig grundige undersøgelser, inden man køber foder til sin hund.

mts_blogging