Godt overtøj til de lange gåture

Vi har tidligere skrevet om, hvor vigtigt det er at have godt fodtøj på fødderne, når du skal ud og gå med hunden. Men det er naturligvis også vigtigt at have godt tøj på, og her tænker vi især på overtøj, som skal hjælpe dig og resten af familien med at undgå uønskede sygdomme som fx forkølelse.

Børn vil have mærketøj

Det er ikke altid lige nemt at få børnene til at beholde deres overtøj på, men du kan måske motivere datteren eller sønnike til at beholde jakken på, hvis han eller hun er med til at beslutte hvilken fed jakke fra fx https://kidsbrandstore.dk/, der skal investeres i.

Undersøgelser viser igen og igen, at børn er vilde med designertøj, da det kan være med til at afgøre deres popularitet. Dermed kan du nærmest slå to fluer med et smæk og hjælpe din datter eller søn med at blive populær og på samme tid undgå at han/hun bliver forkølet hele tiden.

Det er nemlig vigtigt, at såvel børn som voksne er godt pakket ind, når de er ude at lege med vennerne, og når de er ude og gå tur med hunden. Godt overtøj er netop essentielt, når det kommer til de lange gåture, da der ikke er meget hjælp at hente, hvis du begynder at fryse, når du er nået et godt stykke hjemmefra. Derfor er det bedst at være godt klædt på, inden man går ud ad døren.

Men kan man blive forkølet af at fryse?

Spørgsmålet om, hvorvidt man kan blive forkølet af at være kold bliver ofte stillet. I bund og grund kan du ikke blive forkølet af at fryse, da det ikke er kulden i sig selv, der gør dig forkølet. Men der er større risiko for, at du kan blive forkølet, når du fryser.

Dette skyldes, at al influenza og forkølelse kommer ind gennem næsen og munden og en virus har det bedst, når der er en kold temperatur i kroppen. Det vil sige, at du kan nedsænke risici for at blive forkølet ved at passe på din kropstemperatur.

Når dine slimhinder bliver kolde, har du en ringere blodgennemstrømning i næsen og færre T-celler (immunceller). Derfor kan du ligeså godt sørge for at være godt klædt på for så vidt som muligt at undgå at blive forkølet.

Overtøj til hunden

Mens du tænker på overtøj til børnene kan du også overveje overtøj til hunden. Her er der også en evig debat om, hvorvidt hunde skal have overtøj på, eller om det bare ikke er til at stå for. Ifølge den amerikanske dyrlæge Marty Becker anbefales det at købe overtøj til små hunde, ældre hunde, syge hunde og særligt slanke hunde, som ikke har meget pels på sig. Det kan fx være greyhound-hunde, som føler sig bedst tilpas, når de har overtøj på på de lange gåture.

mts_blogging