Nye tider for mange kæledyr

Der er kommet i tusindvis af nye kæledyr til de danske familier i det seneste halvandet år, hvor mange på grund af nedlukningen i forbindelse med CoVid19 har arbejdet hjemme. Børnene er blevet undervist hjemme og vores dagligdag har i det hele taget været mere centreret om hjemmet og hjemlige sysler, end vi måske ellers har været vant til. Og mange hunde, der allerede var i hjemmet, har fået mere opmærksomhed, end de plejer.

Nu åbner samfundet stille og roligt igen. Folk, der har arbejdet hjemme, skal igen møde på arbejdspladsen, børnene skal i skole, og fritidsaktiviteterne starter op igen med foreningsliv og flere sportsaktiviteter, fitness m.v.

For mange kæledyr, især hunde, vil det blive en stor omvæltning at gå fra at være omgivet af mennesker det meste af tiden til at skulle vænne sig til at være alene, mens familien passer skole og arbejde uden for husets fire vægge. Men det behøver ikke udelukkende at ses som et problem, at hunden nu skal til at være mere alene.

Fred og ro

I virkeligheden kan en del hunde faktisk være blevet

coronastressede og vil nyde, at der nu kommer mere fred og ro i hjemmet. For selv om hunde elsker aktivitet og gerne vil stimuleres, kan de faktisk godt få for meget og bliver overstimulerede og stressede, hvis de hele tiden aktiveres. Og her i coronatiden har mange brugt deres hund som en mulighed for ekstra traveture, legestunder etc. – og så har hunden måske ikke fået den ro, som den også har behov for at få.

En hund sover dobbelt så meget som et menneske, og får den ikke ro til at sove, men forstyrres hele tiden, er det ikke godt for den. Så måske vil din hund nyde, at den får lidt mere ro.

Selv om I er hjemme hos hunden, har den brug for sit ‘helle’, hvor den kan være uforstyrret, og den har først og fremmest brug for faste rutiner, som den kender og kan styre sit liv efter.

mts_blogging