Bliv klar til efterårets lufteture

De sidste par år er antallet af hunde eksploderet i Danmark. Da vi alle sammen mere eller mindre var sendt hjem under coronaen, fandt masser af mennesker ud af, der burde være plads til en hund i familien. Og der var for mange ikke langt fra tanke til handling – der kom mange nye hunde til de danske hjem. Stigningen har været markant de sidste par år, og det ser ud til, at denne trend fortsætter. Et så stort antal som 12.000 – 15.000 flere hunde end i ‘normale’ år bliver registreret hos Dansk Kennelklub i disse år.

Hundelivet giver mange glæder for de fleste. Glæden ved at blive mødt af en hund, der altid er glad, er noget af det, de fleste hundeejere værdsætter, og i mange familier er hunden børnenes bedste ven.

Der følger pligter med

Der følger imidlertid også pligter med det at anskaffe sig en hund. Køber man en hvalp, indgår man sådan set en ‘kontrakt’ med en løbetid på 12-17 år, og i kontrakten står, at hunden skal behandles godt og have et liv, den vil synes om. Man skal med andre ord indrette sit liv efter hunden, for det er den, der er kommet til, og den har ikke bedt om at være en del af jeres familie. Så det er jeres job at sørge for, at den har et godt liv.

En af de vigtigste ting er de daglige lufteture, hvor jeres hund kan komme ud – både for at komme på toilettet og for at få nye oplevelser og impulser. Det kræver det rette tøj hele året rundt, ikke mindst her i den kolde tid, som vi er på vej ind i.

Tøj til lufteturen

En ny frakke til dame kan være et godt bud på noget lækkert og praktisk tøj til lufteturene i efteråret og vinteren. Er du på jagt efter en ny frakke, kan du browse kategorien ‘frakke dame’ på webshoppen NA-KD og finde et hav af forskellige designs og modeller, og du kan med garanti finde en, som du vil finde attraktiv. Både til lufteture, til turen til og fra job eller blot til almindelig fritidsbrug.

Det er i det hele taget nødvendigt at være godt klædt på, når man skal lufte sin hund. Ofte må man stå stille, mens der snuses, lugtes og graves efter mus i vejkanten, og det kan godt være en kold fornøjelse. Men det er vigtigt at give hunden tid, når man er ude at gå, for den oplever gennem næsen og henter en masse nye og spændende indtryk med hjem, som vil stimulere den.

Vi håber, at I finder jer godt tilrette med jeres nye hund i jeres familie og vil give den et godt liv, hvor den er en del af jeres liv og ikke blot et stykke tilbehør.

mts_blogging