Vi mennesker skal være gode ved dyrene

Vi mennesker skal sørge for at være gode ved dyr. Ikke bare de dyr, der er vore egne, men også de dyr vi møder rundt omkring. Dyr er nemlig lige så meget et levende væsen, som et menneske er, og hvis vi ikke hjælper til, at de har det godt, så vil det være svært for dem at trives. Det er lidt ligesom at børste tænder – hvis ikke vi sørger for at gøre det, så vil vores tænder og tandkød ikke have det godt. Det er derfor naturligvis også noget, som man skal være meget opmærksom på. Hvis ikke man har en god tandbørste, så kan man finde en hos GUM – her er mange at vælge imellem. Så har man i hvert fald gjort, hvad man kan, for at give sig selv gode betingelser på den front.

Men vi må også sørge for at komme tilbage til snakken om dyrene, da det jo netop er det, som denne artikel handler om. Der findes, som nævnt, mange mennesker, der har husdyr, og der er her blandt andet tale om katte og hunde. Men der findes naturligvis den dag i dag mange flere husdyr, og det er slet ikke til at nævne alle dem, der er. Det er en glædelig ting, at mennesker er så glade for dyr, og at de er gode til at passe på dem. Men det er også muligt at blive endnu bedre.

Husk at give børnene omsorg

Vi mennesker må huske, at vi ikke bare skal passe på de dyr, der er vore egne. Vi skal også sørge for at passe på de dyr, der er ude i naturen, og som vi møder på vores vej. Hvis vi ser et dyr, der er i nød, eller som vi tror er i nød, så skal vi selvfølgelig sørge for at være opmærksomme. Vi må ikke bare efterlade et dyr i nød, og vi skal i sådanne tilfælde sørge for at undersøge, om alt er, som det skal være. Hvis det ikke er, så skal vi skride til handling, og hvis vi ikke selv kan klare situationen, så handler det om at tilkalde hjælp. Der findes mange forskellige organisationer, der hjælper, når dyr er i nød, og det er ej hverken svært eller besværligt at rette henvendelse til disse. I mange tilfælde er der også nogle kommunale, som det er muligt at ringe til, hvis man støder på et dyr, der er i nød.

Når mennesker hjælper dyr, så bliver det hele meget bedre. Vi mennesker skal altid huske at gøre, hvad vi kan, og så skal vi sørge for, at vi ikke overser noget på den front. Så er alle bedst stillet.

mts_blogging