Menneskets mange dyrevenner

Når du kigger på menneskets historie, så har vi fra starten af været venner med – eller i hvert fald afhængige af – dyr og deres fantastiske evner på så mange forskellige områder. Vi ved alle, at hunden, koen, geden og katten har spillet store roller, meget store roller endda.

Tænk bare på de mange roller, som hunden har og har haft i vores fælles historie. Hunden blev knyttet til os mennesker, fordi begge parter havde gavn af det, og fordi hunden nu var i nærheden af mad, varme og mulighed for ikke kun selv at overleve, men også få afkom, som ville have en større chance for overlevelse. Til gengæld så gav hunden os den mulighed, at vi let kunne komme til at jage, for hunden havde let ved at støve vildtet op og få det på vingerne, så vi kunne ramme det.

Hunden gav desuden sikkerhed, for en hund vil gå langt for at forsvare sin flok, og den er god til altid at give lyd, så man kunne være sikker på, at fremmede ikke kunne snige sig ind og stjæle eller røve. Hunden gav samtidig varme, og for en familie kunne den let vise sig også at blive en vigtig del, for de mange roller, som hunden havde, var vigtige, men som ven til mennesket fik hunden sin bedste rolle.

Hunden vokser med ansvaret

Hunden har i dag fået endnu flere roller. Den er med i alle aspekter af vores liv, og ofte ved den det slet ikke, men den passer på os, den leder efter store kontantbeløb og narkotika i lufthavnen, den er med til at sikre, at folk med epileptiske anfald kan finde sikker grund, for hunden kan mærke det i forvejen og adviserer sin ejer.

Vi kender alle til blindførerhunde og hunde, som hjælper handicappede med dagens gøremål. Noget som vi alle har hørt om. Disse hunde er vigtige for deres ejere og for dem, som får hjælp af hunden. Det bånd, som de har, er svært at bryde, og kommer hunden til skade, mens den udfører sit arbejde, så er det vigtigt, at den nu kan genoptræne, som var den en topatlet. Den har mulighed for at komme på klinikker, hvor den kan genoptræne den skade, den har fået med at gå på løbebånd i vand og mange andre tiltag, som gør livet lettere efter skaden og sikrer, at hunden kan komme tilbage til ejeren og give stor glæde for ejeren og resten af familien.

Hunden er tiltænkt nye roller i fremtiden. Dens gode næse bliver nu tjekket for muligheden for, at den kan opsnuse kræftceller i de prøver, som lægerne tager. Det er noget helt nyt, men det virker som om, hunde let og hurtigt kan snuse sig frem til de prøver, som desværre har cancerceller i dem og derved gøre lægernes arbejde meget lettere.

mts_blogging